
קבלת מעמד של ארגון מייעץ לאו"ם מאפשר להשתתף באופן רשמי באירועים של האו"ם, להשמיע הצהרות וליזום אירועים במסגרת מגוון הפעילויות של האו"ם. הפלטפורמה תאפשר לנו להפיץ את הידע המקצועי שלנו ולקדם את מודל קולקטיב אימפקט כדרך יעילה לפתרון בעיות חברתיות
שמחים לשתף שלאחרונה קיבלנו את האישור הרשמי לכך שארגון שיתופים קיבל מעמד של ארגון מייעץ לאו"ם. משמעות הדבר היא כי אנו נמנים על רשימת הארגונים הרשאים לייעץ לוועדה הכלכלית-חברתית ה- ECOSOC – שהיא אחד הגופים החשובים באו"ם.
הוועדה עוסקת בקידום שיתוף פעולה ופיתוח בינלאומי בנושאי כלכלה וחברה, וחברות בה 45 מדינות, הנבחרות על ידי העצרת הכללית לכהונה בת שלוש שנים.
תפקידיה של הוועדה הם בין היתר איסוף מידע, ייעוץ למדינות חברות וקבלת המלצות, אך תפקידה העיקרי והחשוב ביותר הוא לתאם בין הפעילויות החופפות הנעשות בגופים שונים באו”ם. כמו כן, כוחה של הוועדה הוא בהקמת מוסדות וגופים שונים בתחומי הכלכלה, החברה, זכויות האדם, הבריאות וכו’.
למועצה יש מספר גופי משנה (Subsidiary bodies) בהם הוועדה למעמד האישה, הוועדה לזכויות האדם, הוועדה לענייני סחר בינלאומי, הוועדה לאנרגיה מתחדשת וכן נציב האו”ם לענייני פליטים.
בשנת 1996 קיבלה וועדת ה-ECOSOC את החלטה 1996/31 בה היא קובעת מנגנון שיאפשר לאו”ם להתייעץ עם גופים לא ממשלתיים, מתוך הכרה בחשיבות הגדלה של הארגונים הללו ברמה הבינלאומית והלאומית, ובמטרה לקבוע קריטריונים לארגונים שיוכלו להשתתף בפעילות האו”ם.
ארגונים שעוברים תהליך בדיקה וסינון, זכאים לקבל מעמד של ארגון מייעץ שמאפשר להם:
• להשתתף באופן רשמי בפגישות של גופי בת של האו”ם ולהשמיע הצהרות
• לארגן אירועים באופן עצמאי במסגרת מגוון הפעילויות של האו"ם
• לקיים שיחות עם נציגי מדינות וארגונים אחרים
את התהליך המורכב של קבלת המעמד התחלנו בשיתופים לפני כשלוש שנים. כחלק מתהליך הקבלה, הארגון המבקש נדרש להוכיח שהוא עצמאי לחלוטין מהממשלה (מקורות כספיים וכו’), שהוא ארגון דמוקרטי ומכבד זכויות אדם, וכן להציג את תרומתו לפעילות האו”ם.
מעל ל-4,000 ארגונים מכל העולם נהנים ממעמד זה כיום, ומדי שנה מאות ארגונים מגישים בקשה להצטרף, בתהליך שנמשך מספר שנים. בישראל, אנו מצטרפים לרשימת ארגונים חשובים שכבר זכו לקבלת המעמד, בהם אנוש, בית איזי שפירא, אלו"ט, ער"ן ועוד.
קבלת המעמד מהאו"ם, מלבד היותה משנה תוקף לידע ולמומחיות שצברנו לאורך השנים, פותחת עבורנו בשיתופים דלת נוספת להפצת הידע המקצועי שלנו בזירה הבינלאומית ובכך להרחיב את מעגלי ההשפעה.
אנו מאמינים כי הידע היישומי והכלים שצברנו בעולמות של שיח בין מגזרי, פתרון בעיות מורכבות, מהלכים משותפים בכלל וקולקטיב אימפקט בפרט, הם בעלי ערך ורלוונטיות לארגונים, גופים ושותפויות מסוגים שונים ברחבי העולם, ויש בהם כדי לסייע לקדם שינוי מערכתי בסוגיות חברתיות רבות וחשובות.